Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O NAČINU OSTVARIVANJA PRAVA NA OSNOVNE PODSTICAJE U BILJNOJ PROIZVODNJI I OBRASCU ZAHTEVA ZA OSTVARIVANJE TIH PODSTICAJA: Zahtev se podnosi jedanput godišnje, u dva primerka od 1. marta do 30. aprila tekuće godine


Prema aktuelnom Pravilniku o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i obrascu zahteva za ostvarivanje tih podsticaja ("Sl. glasnik RS", br. 29/2013 i 9/2016), od 1. marta počinje podnošenje zahteva za ostvarivanje ovih podsticaja Upravi za trezor.

Biljne kulture su sve one koje su navedene u šifarniku biljne proizvodnje koji je sastavni deo Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva ("Sl. glasnik RS", br. 17/2013, 102/2015, 6/2016 i 46/2017), osim prirodnih livada i pašnjaka u okviru grupe kultura krmno bilje.

Inače, ukoliko nije došlo do promene podataka upisanih u okviru gazdinstva, poljoprivrednici već upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, nemaju obavezu obnove registracije i podnošenja propisanih obrazaca.

Izvor: Vebsajt Sistem tržišnih informacija poljoprivrede Srbije, 01.03.2018.
Naslov: Redakcija