Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O RAČUNOVODSTVU: Okončan prijem izveštaja za statističke potrebe za 2016. godinu. Od 1. marta 2017. godine, obveznicima je u posebnom informacionom sistemu APR-a omogućeno sastavljanje i dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2016. godinu sa odgovarajućom dokumentacijom


Agencija za privredne registre obaveštava sva pravna lica i preduzetnike, koji poslovne knjige vode po sistemu dvojnog knjigovodstva, da je uspešno završen prijem izveštaja za statističke potrebe za 2016. godinu, odnosno izveštaja koji se sastavljaju za potrebe države i koji se saglasno Zakonu o računovodstvu ("Sl. glasnik RS", br. 62/2013) dostavljaju najkasnije do kraja februara.

Zaključno sa 28.02.2017. godine, u Agenciji je primljeno više od 154.000 izveštaja, od čega je 22% obveznika dostavilo Izveštaje za statističke potrebe samostalno, 69% obveznika je iskoristilo mogućnost istovremenog dostavljanja Izveštaja za statističke potrebe i redovnih godišnjih finansijskih izveštaja sa propisanom dokumentacijom, a 9% obveznika je dostavilo Izjave o neaktivnosti.

Od 1. marta 2017. godine, obveznicima će u posebnom informacionom sistemu Agencije biti omogućeno sastavljanje i dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2016. godinu sa odgovarajućom dokumentacijom. Takođe, moći će i da se nastavi dostavljanje Izjava o neaktivnosti za 2016. godinu, ali sa naknadom uvećanom za neblagovremeno dostavljanje.

Sve informacije u vezi sa sastavljanjem i dostavljanjem pomenutih izveštaja nalaze se na stranici Registra finansijskih izveštaja.

Izvor: Vebsajt APR, 01.03.2017.
Naslov: Redakcija