Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

UREDBA O UTVRĐIVANJU PROGRAMA PODRŠKE MALIM PREDUZEĆIMA ZA NABAVKU OPREME U 2017. GODINI: Uredba je stupila na snagu 25. februara 2017. godine. Preduzeća mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25 odsto neto vrednosti nabavke proizvodne opreme, a iznos ne može biti manji od 250.000 dinara, niti veći od 2,5 miliona dinara


Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017. godini ("Sl. glasnik RS", br. 13/2017), a za to je namenjeno 550 miliona dinara.

Za subvencionisanje nabavke opreme malim preduzećima u ovoj godini koristiće se i neutrošena sredstva iz prošle godine u iznosu od 17,7 miliona dinara koja su preneta Razvojnoj agenciji Srbije.

Cilj Programa jeste jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Preduzeća mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25 odsto neto vrednosti nabavke proizvodne opreme.

Preduzeće je u obavezi da obezbedi učešće u visini pet odsto neto vrednosti proizvodne opreme, dok će se preostalih 70 odsto neto vrednosti proizvodne opreme obezbediti iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanije uključenih u sprovođenje ovog programa.

Iznos odobrene bespovratne pomoći u visini do 25 odsto od neto vrednosti proizvodne opreme ne može biti manji od 250.000 dinara, niti veći od 2,5 miliona dinara.

Ministarstvo privrede će, nakon izbora poslovnih banaka i lizing kompanije za učešće u programu, objaviti javni poziv privrednicima za dodelu bespovratnih sredstava.

Izvor: Vebsajt RTV, 01.03.2017.
Naslov: Redakcija