Zastava Bosne i Hercegovine

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA: Započete 104 revizije


Državna revizorska institucija (DRI) počela je postupak revizije 104 korisnika javnih sredstava za 2020. godinu, a po Programu revizije za 2021. godinu.

Po Programu usvojenom krajem decembra, DRI je ove godine počela reviziju Završnog računa budžeta Srbije i pokrajine Vojvodina, više ministarstava i uprava, a na spisku su i sudovi, tužilaštva i pravosudne institucije.

Na spisku koji je DRI objavila, nalaze se i gradovi i opštine, fakulteti, mnoga javna preduzeća, među kojima su Pošta Srbije, Srbijagas i Železnice Srbije, centri za socijalni rad i neke zdravstvene ustanove.

Državni revizori revidiraće rezultate brojnih javnih komunalni preduzeća kao i nekih državnih preduzeća akcionarskih društava.

DRI najavljuje da je ovo samo prvi deo revizija koji će biti rađen u 2021. godini

"S obzirom da je Program revizije poverljiv, DRI će u toku godine sukcesivno objavljivati preostale subjekte revizije u skladu sa izdavanjem Zaključaka o sprovođenju revizija", navode iz DRI-ja.

Za subjekte iz Programa DRI će sprovoditi reviziju finansijskih izveštaja, reviziju pravilnosti poslovanja ili kombinovanu reviziju finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2020. godinu.

Izvor: Vebsajt RTV, 29.01.2021.
Naslov: Redakcija