Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA APV: Doneta Odluka o dodeli sredstava Pokrajinskog sekretarijata za finansije za 2018. godinu, za učešće u finansiranju projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije


Pokrajinska vlada je na sednici održanoj 31.01.2018. godine, kojom je predsedavao Igor Mirović, odlučila da se Godišnje priznanje u oblasti ravnopravnosti polova dodeli Stojanki Lekić iz Zrenjanina, pokrajinskoj poslanici, za aktivizam u formiranju Ženske parlamentarne mreže u Skupštini Vojvodine, aktivnosti na osnaživanju žena iz različitih društvenih grupa, kao i za uspostavljanje i promovisanje mehanizama rodne ravnopravnosti u lokalnim samoupravama.

Pokrajinska vlada donela je rešenje kojim je obezbedila oko 30 miliona dinara za uplatu preostalog iznosa kupoprodajne cene, radi pribavljanja nepokretnosti u javnoj svojini AP Vojvodine, u stečajnom postupku AD "Petar Drapšin" u Novom Sadu. Nepokretnosti koje će na ovaj način postati javna imovina AP Vojvodine koristi Edukativni centar, osnovan za obuke u radnim i profesionalnim veštinama potrebnim tržištu rada.

Na sednici je doneta i Odluka o dodeli sredstava Pokrajinskog sekretarijata za finansije za 2018. godinu, za učešće u finansiranju projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije. U pokrajinskom budžetu za 2018. godinu za ovu namenu je obezbeđeno 100 miliona dinara. Sredstva se dodeljuju putem javnog konkursa. Pravo na dodelu ovih bespovratnih sredstava imaju svi koji su ili nosioci ili partneri na međunarodnim projektima i kojima nedostaju sredstva za učešće.

Subjekt može da konkuriše isključivo za sredstva koja mu nedostaju za sufinansiranje sopstvenog budžeta na projektu. Dodeljuje se maksimalno četiri miliona dinara po jednom javnom konkursu, prema usvojenim kriterijumima koji, između ostalog, podrazumevaju značaj projekta i stepen razvijenosti lokalne samouprave u kojoj se projekat realizuje.

Izvor: Vebsajt RTV, 31.01.2018.
Naslov: Redakcija