Zastava Bosne i Hercegovine

VISOKI SAVET SUDSTVA: Prihvaćen predlog u vezi sa izjednačavanjem statusa sudija prekršajnih sudova i sudija Prekršajnog apelacionog suda sa sudijama osnovnih sudova, odnosno sudijama apelacionih sudova


30.01.2018. godine održana je 3. sednica Visokog saveta sudstva, na kojoj je pod tačkom 10 dnevnog reda raspravljano o izveštaju radne grupe, koja je na insistiranje Udruženja sudija prekršajnih sudova oformljena od strane Komisije za sprovođenje Nacionalne strategije za reformu pravosuđa i koja se bavila iznalaženjem rešenja za izjednačavanje statusa sudija prekršajnih sudova i sudija Prekršajnog apelacionog suda sa sudijama osnovnih sudova, odnosno sudijama apelacionih sudova.

Predstavnici Udruženja u toj radnoj grupi bili su Milan Marinović (Predsednik radne grupe), Mirjana Nikolić i Ana Đurović. Ostale članove radne grupe delegirao je Visoki savet sudstva.

Sa dva glasa protiv, predlog Udruženja je prihvaćen i Ministarstvu pravde će biti upućena inicijativa od strane Visokog saveta sudstva da postupi po ovoj odluci.

Izvor: Vebsajt Udruženja sudija prekršajnih sudova, 30.01.2018.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija