Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O IZMENI I DOPUNI UREDBE O UTVRĐIVANJU ELEMENATA GODIŠNJEG PROGRAMA POSLOVANJA ZA 2024. GODINU, ODNOSNO TROGODIŠNJEG PROGRAMA POSLOVANJA ZA PERIOD 2024-2026. GODINE JAVNIH PREDUZEĆA I DRUGIH OBLIKA ORGANIZOVANJA KOJI OBAVLJAJU DELATNOST OD OPŠTEG INTERESA: Zarada zaposlenih čija bi osnovna zarada nakon uvećanja od 10% bila niža od minimalne zarade, uvećava se do minimalne zarade, dok se zarada ostalih zaposlenih može uvećati za najviše 10%.


Uredbom o izmeni i dopuni Uredbe o utvrđivanju elemenata godišnjeg programa poslovanja za 2024. godinu, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja za period 2024-2026. godine javnih preduzeća i drugih oblika organizovanja koji obavljaju delatnost od opšteg interesa ("Sl. glasnik RS", br. 104/2023), koja je stupila na snagu 25. novembra dodata je nova alineja u stavu 4. tačka 6, kojom je definisano da se zarada zaposlenih čija bi osnovna zarada nakon uvećanja od 10% bila niža od minimalne zarade, uvećava do minimalne zarade, a da se zarada ostalih zaposlenih može uvećati za najviše 10%.

Takođe, data je mogućnost da autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave, pored smernica datih od strane Vlade Republike Srbije, mogu predložiti i druge smernice koje su od značaja za poslovanje javnih preduzeća, odnosno drugačije smernice u pogledu rashoda za zarade zaposlenih, uz ograničenje da se prosečna zarada starozaposlenih i novozaposlenih ne može uvećati više od procentualnog uvećanje minimalne cene rada.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 29.11.2023.
Naslov: Redakcija