Zastava Bosne i Hercegovine

UPUTSTVO MINISTARSTVA PROSVETE O ORGANIZACIJI RADA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA DO KRAJA PRVOG POLUGODIŠTA


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prosledilo je posredstvom školskih uprava svim školama u Srbiji dodatna detaljna uputstva za organizaciju rada osnovnih i srednjih škola do kraja prvog polugodišta.

Uputstva su doneta na osnovu preporuka Kriznog štab za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 i Uredbe o Dopuni Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 ("Sl. glasnik RS", br. 141/2020), kojom se propisuju nove mere za organizaciju rada osnovnih i srednjih škola i izmena školskog kalendara za školsku 2020/2021. godinu.

Prema navedenoj Uredbi u periodu od 30. novembra do 18. decembra 2020. godine, samo će učenici prvog ciklusa osnovne škole pohađati nastavu u školama, dok će ostali nastavu pohađati na daljinu.

Prema izmenjenom kalendaru obrazovno-vaspitnog rada zimski raspust traje od 21. decembra 2020. godine do 15. januara 2021. godine, a prvi dan drugog polugodišta je 18. januar 2021 godine.

Ministarstvo i školske uprave na raspolaganju su direktorima škola za sva dodatna objašnjenja i podršku.

Ministarstvo zahvaljuje zaposlenima u ustanovama obrazovanja i vaspitanja na posvećenom delovanju i odgovornom postupanju kojim obezbeđuju uspešno ostvarivanje obrazovno-vaspitnog rada i ukupnog rada škola, kao i na disciplini, poštovanju i sprovođenju svih epidemioloških mera koje čine da škole budu sigurno i bezbedno mesto za učenike i zaposlene.

Preuzmite uputstva:

Izvor: Vebsajt Ministarstvo prosvete, 27.11.2020.
Naslov: Redakcija