Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O STEČAJU: Kraći rokovi za postupanje stečajnih upravnika i sudija, te bolji položaj obezbeđenih poverilaca. Izmenama zakona otvara se prostor za izradu podzakonskih akata od kojih se očekuje da uproste procedure stečajnog zakonodavstva i ubrzaju postupak unovčavanja, izveštavanja, reorganizacije, kontrole i slično


Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju biće propisani kraći rokovi za postupanje stečajnih upravnika i sudija i poboljšan položaj obezbeđenih poverilaca, izjavio je pomoćnik ministra privrede Dragan Ugrčić.

On je na otvaranju skupa Agencije za licenciranje stečajnih upravnika dodao i da se usvajanjem izmena zakona otvara prostor za izradu podzakonskih akata od kojih se očekuje da uproste procedure stečajnog zakonodavstva i ubrzaju postupak unovčavanja, izveštavanja, reorganizacije, kontrole i slično.

"Ministarstvo privrede pruža pomoć i podršku u radu Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika", rekao je Ugrčić.

Ugrčić je rekao da će izmenama zakona i Agencija i profesija stečajnih upravnika doživeti dalju afirmaciju i da će saradnja sa Ministarstvom privrede biti još kvalitetnija.

"Ministarstvo privrede raduje konstantan napredak i razvoj profesije stečajnih upravnika", dodao je on.

Izvor: Vebsajt N1, 29.11.2017.
Naslov: Redakcija