Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACIONALNA STRATEGIJA ZA BORBU PROTIV PRANJA NOVCA I FINANSIRANJA TERORIZMA: Radi jačanja borbe protiv korupcije 30 policijskih službenika proći će obuku za finansijske forenzičare


Radi jačanja borbe protiv korupcije u Srbiji 30 policijskih službenika proći će obuku za finansijske forenzičare, izjavio je ministar unutrašnjih poslova na sastanku sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči o projektu za jačanje policije obukom za istragu korupcije, što će finansirati Norveška, da bi se kriminalistička policija bolje osposobila za tu oblast.

Razgovarano je o nastavku reformskih procesa i o aktivnostima Ministarstva u ispunjavanju obaveza radi postizanja strateških ciljeva Srbije.

Sagovornici su saradnju ocenili kao uspešnu i istakli mogućnosti za njeno unapređenje, posebno u suzbijanju organizovanog kriminala, korupcije, terorizma.

Ministar unutrašnjih poslova je ukazao da je cilj MUP-a da konkretnim reformama i ispunjavanjem obaveza iz Poglavlja 24 pregovora Srbije i EU nastavi evrointegracije za šta očekuje dalju podršku i saradnju Misije OEBS u Srbiji.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji naveo je da je ta organizacija spremna da podrži reformske procese u Ministarstvu i aktivnosti koje Srbija planira na ostvarivanju svojih strateških ciljeva, te da će pružiti punu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova u sprovođenju Nacionalne strategije za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma ("Sl. glasnik RS", br. 3/2015).

Izvor: Vebsajt Blic, 29.11.2016.
Naslov: Redakcija