Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USVOJEN NACRT NACIONALNOG PROGRAMA ZA SUZBIJANJE SIVE EKONOMIJE I PRATEĆI NACRT AKCIONOG PLANA


Koordinaciono telo za usmeravanje aktivnosti za suzbijanje sive ekonomije usvojilo je Nacrt nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije i prateći Nacrt akcionog plana, saopštila je Vlada Republike Srbije.

Članovi Koordinacionog tela su istakli da je reč o dobrim dokumentima, kao i da je njihovim usvajanjem načinjen najvažniji korak u sistemskoj borbi protiv sive ekonomije.

Na sednici Koordinacionog tela dogovoreno je da se u najskorije vreme Nacrti objave na sajtovima nadležnih državnih organa, kako bi se još jednom organizovao konsultativni proces i tako dobio dokument oko koga su sve strane saglasne, navodi se u saopštenju.

Predsednik Koordinacionog tela na održanoj sednici postao je ministar finansija Dušan Vujović, a njega je predložila dosadašnja predsednica ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, uz obrazloženje da bi Ministarstvo finansija tebalo da prati sprovođenje programa inspekcijskog nadzora.

Sednici su prisustvovali ministri državne uprave i lokalne samouprave, finansija, trgovine, turizma i telekomunikacija, za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnici Sekretarijata za javne politike Srbije, Poreske uprave, NALED-a, Inspekcije rada i Tržišne inspekcije.

Izvor: Vebsajt RTV, 30.11.2015.
Naslov: Redakcija