Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O FISKALIZACIJI: Rok za prijavu podataka o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama počinje 1. oktobra 2021. godine. Obveznik fiskalizacije ove podatke dostavlja Poreskoj upravi podnošenjem prijave putem portala ePorezi


Od 1. oktobra 2021. godine posredstvom portala ePorezi, poreski obveznici će moći da prijavljuju poslovni prostor i poslovne prostorije u kojima obavljaju delatnost za koju je neophodno posedovanje fiskalnog uređaja.

Obaveza obveznika fiskalizacije je da pre početka korišćenja elektronskog fiskalnog uređaja za izdavanje fiskalnih računa, Poreskoj upravi elektronskim putem dostave podatke o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama radi generisanja jedinstvene oznake, kako bi mogli da započnu proces eFiskalizacije.

Rok za prijavu podataka o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama počinje 01. oktobra 2021. godine. Obveznik fiskalizacije podatke o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama dostavlja Poreskoj upravi podnošenjem prijave putem portala ePorezi. Nakon provere dostavljenih podataka, Poreska uprava odlučuje o prijavi u roku od tri dana od dana podnošenja. O tome dostavlja obaveštenje podnosiocu prijave u elektronskom obliku. Obaveštenje sadrži jedinstvenu oznaku poslovnog prostora i poslovne prostorije, koja će se koristiti u elektronskom fiskalnom uređaju.

Izvor: Vebsajt Poreske uprave, 27.09.2021.
Naslov: Redakcija