Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA: Besplatna registracija e-pošte za privrednike do 1. oktobra 2019. godine, nakon čega će se naknada za registraciju promene podatka plaćati


Privrednici će do 1. oktobra moći besplatno da registruju, odnosno prijave APR-u, adresu elektronske pošte preduzeća, jer ih na to obavezuje Zakon o privrednim društvima ("Sl. glasnik RS", br. 36/2011, 99/2011, 83/2014 - dr. zakon, 5/2015, 44/2018 i 95/2018 - daje: Zakon) donet polovinom prošle godine.

Od 1. oktobra, za tu uslugu moraće da plate.

Obavezu da prijave adresu za prijem elektronske pošte imaju privredna društva, predstavništva i ogranci stranih privrednih društava, kao i preduzetnici koji su upisani u Registar privrednih subjekata, a do sada nisu registrovali ovaj podatak.

Udruženja, sportska društva, sportska udruženja i sportski savezi, kao i zadužbine i fondacije nemaju obavezu da prijavljuju adresu za prijem elektronske pošte.

Privredna društva popunjavaju registracionu prijavu promene podataka (obavezni podaci) i dodatak br. 31.

Preduzetnici podnose popunjenu registracionu prijavu promene podataka o preduzetniku (obavezni podaci) i dodatak br. 16.

Popunjene prijave se predaju lično u APR-u ili se šalju poštom, na adresu Agencije za privredne registre- Brankova 25, Beograd, a mogu se slati i elektronskim putem.

Nakon 1. oktobra 2019. godine, registracija adrese za prijem elektronske pošte će se plaćati (naknada promene podatka).

Registrovanu imejl adresu Zakon propisuje zbog prelaska na elektronsko slanje rešenja APR-a i dostavljanja finansijskih izveštaja preduzeća.

Oni koji su adresu registrovali i pre novog Zakona, ne moraju to ponove da rade.

Izvor: Vebsajt RTV, 28.09.2019.
Naslov: Redakcija