Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 1. oktobra 2019. godine Prva sednicu Drugog redovnog zasedanja - Razmatranje godišnjeg izveštaja Poverenika za zaštitu ravnopravnosti


Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, Maja Gojković, sazvala je Prvu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini za utorak, 1. oktobar 2019. godine.

Predsednica Gojković predložila je da narodni poslanici na ovoj sednici razmotre Redovni godišnji izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2018. godinu, koji je podneo Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, sa Predlogom zaključka Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova od 10. septembra 2019. godine.

Takođe, predsednica je predložila Narodnoj skupštini da razmotri i Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije, kao i uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom, koji je podneo narodni poslanik dr sci. med. Darko Laketić.

Sednica će se održati u Velikoj sali Doma Narodne skupštine, trg Nikole Pašića 13, sa početkom u 10 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 19.09.2019.
Naslov: Redakcija