Zastava Bosne i Hercegovine

U OKTOBRU POČINJE RAD NA IZMENI I DOPUNI PRAVILNIKA O SUFINANSIRANJU PROJEKATA U OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA U OKVIRU POSTOJEĆIH ZAKONSKIH REŠENJA


Treći sastanak Koordinacione grupe Vlade za saradnju sa medijima i Tima za dijalog, koji čine predstavnici 9 medijskih i novinarskih udruženja, održan je u Vladi Srbije. Na sastanku se razgovaralo o delu zahteva koji su predstavnici udruženja izložili na prethodnom sastanku, i o prioritetnim pitanjima na kojima treba raditi, saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi, predstavnici Koordinacione grupe istakli su da će rad na izmeni i dopuni Pravilnika o sufinansiranju projekata u oblasti javnog informisanja ("Sl. glasnik RS", br. 16/2016 i 8/2017) u okviru postojećih zakonskih rešenja, započeti u oktobru.

Sva medijska i novinarska udruženja pozvana su da dostave predloge za izmenu, kako bi se zajednički došlo do najboljih rešenja, dodaje se.

Članovi Tima za dijalog, saopšteno je, izložili su nekoliko predloga i moguća rešenja za izmenu Pravilnika.

Na sastanku se razgovaralo i o završetku procesa privatizacije medija, radu radne grupe koja se bavi pitanjima bezbednosti novinara, izmenama Pravilnika kojim se reguliše dokumentacija koja se dostavlja Registru medija a koja se odnosi na prikazivanje podataka za projektno sufinansiranje (Pravilnik o dokumentaciji koja se prilaže u postupku registracije medija u Registar medija - "Sl. glasnik RS", br. 126/2014 i 61/2015), kao i o brojnim drugim medijskim temama.

Predloženo je da se na narednim sastancima pozivaju predstavnici drugih institucija, koji mogu da daju konkretne informacije o pitanjima o kojima će se razgovarati, navodi se u saopštenju iz Vlade.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici OEBS, Delegacije Evropske unije u Srbiji i Fondacije Konrad Adenauer, koji su istakli da će nastaviti da pružaju ekspertsku pomoć i podršku dijalogu.

Izvor: Vebsajt N1, 29.09.2018.
Naslov: Redakcija