Zastava Bosne i Hercegovine

NACIONALNA AKADEMIJA ZA JAVNU UPRAVU AKREDITOVALA SVOJE PREDAVAČE: Do sada realizovano 138 obuka za 2.736 polaznika, a u predstojećem periodu najavljeno još 50


Nacionalna akademija za javnu upravu organizovala je, u prostorijama Srpsko-korejskog IT centra, svečanu dodelu 30 rešenja o akreditaciji predavača, fizičkih i pravnih lica, za realizaciju programa stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave.

Najviše ocene od strane polaznika obuka u 2018. godini dobilo je 36 predavača, kojima je dodeljena gramata, kao specijalan vid zahvalnosti za izuzetan doprinos stručnom usavršavanju, a predstavljeni su i članovi programske komisije za trening trenera.

Vršilac dužnosti direktora Nacionalne akademije, Dražen Maravić, izjavio je da je ta akademija centralna institucija sistema stručnog usavršavanja u javnoj upravi Republike Srbije, osnovana sa ciljem da unapređuje kompetencije zaposlenih u javnoj upravi.

Prema njegovim rečima, sprovođenjem programa obuke uz primenu savremenih oblika i metoda stručnog usavršavanja obezbeđuje se stalno unapređenje kvaliteta usluga koje javna uprava pruža građanima i privrednim subjektima.

“Od osnivanja, realizovali smo 138 obuka za 2.736 polaznika, a u predstojećem periodu biće sprovedeno još 50. Važnost sistema akreditacije realizatora obuka od izuzetnog je značaja, jer se na taj način svim našim polaznicima pruža standard kvaliteta obuka koji realizuju samo najkvalitetniji predavači iz različitih oblasti”, naveo je Maravić.

Prisutnima se obratila i vršilac dužnosti pomoćnika direktora Nacionalne akademije, Snežana Antonijević, koja je tom prilikom istakla da je od presudnog značaja širenje trenerske mreže za adekvatno funkcionisanje Nacionalne akademije, te da će se ovom akreditacijom realizatora programa stručnog usavršavanja osigurati visok kvalitet obuka koje se realizuju i postaviti temelji za dalje sprovođenje predviđenih ciljeva.

Nacionalna akademija za javnu upravu planira da i ubuduće nastavi sa različitim aktivnostima koje će dovesti do konstantnog razvoja trenerske mreže.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 29.09.2018.
Naslov: Redakcija