Zastava Bosne i Hercegovine

ODLUKE O PLATNOM RAČUNU SA OSNOVNIM USLUGAMA I O DOPUNI ODLUKE O UPRAVLJANJU RIZICIMA BANKE: Udruženje banaka Srbije navodi da ističe period primene umanjenih naknada, te da banke nastavljaju obračun po redovnim tarifnicima


Povoljniji uslovi za korišćenje platnih proizvoda i usluga poslovnih banaka, uvedeni prošle godine na inicijativu Narodne banke Srbije, u okviru mera za podršku očuvanju stabilnosti tržišta i standarda građana, ističu 1. septembra, a nakon toga će banke imati mogućnost da nastave sa obračunavanjem naknada po redovnim tarifnicima koji su bili u primeni pre uvođenja privremenih mera, saopštilo je Udruženje banaka Srbije.

- Odgovornom primenom posebnih uslova tokom godinu dana, poslovne banke u Srbiji doprinele su ispunjenju ciljeva inicijative - održanju standarda građana i očuvanju stabilnosti finansijskog sistema. Podsećamo da su banke do sada već podržavale slične inicijative, poput moratorijuma na kreditne proizvode tokom pandemije 2020. i 2021. godine - navodi se u saopštenju.

U kreiranju svoje cenovne politike, poslovne banke će se i ubuduće voditi preporukama i propisima NBS, a svaka banka pojedinačno imaće mogućnost da odlučuje o visini naknada za svoje usluge i to na osnovu procene stanja na tržištu i sopstvenih troškova poslovanja, a uz saglasnost regulatora i obavezu pravovremenog informisanja klijenata, zaključuju u Udruženju banaka Srbije.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 29.08.2023.
Naslov: Redakcija