Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PODRŠKE PRIVREDNIM DRUŠTVIMA ZA ULAZAK U LANCE DOBAVLJAČA MULTINACIONALNIH KOMPANIJA U 2021. GODINI: Poziv je otvoren do 26. oktobra 2021. godine


Razvojna agencija Srbije (RAS) objavila je da je raspisala javni poziv za učešće u Programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija u ovoj godini, a poziv je otvoren do 26. oktobra.

Reč je o višegodišnjem programu usmerenom na jačanje poslovnih kapaciteta domaćih privrednih društava kako bi ona postala dobavljači velikih multinacionalnih kompanija ili proširila postojeću saradnju sa njima.

Kako navode iz RAS-a program je namenjen proizvođačima u sektorima automobilske industrije, uređaja i komponenti za automobilsku industriju, obrade metala, proizvođačima mašina i opreme za druge namene, zatim sektoru gume i plastike, proizvođačima kućnih aparata i delova za aparate, kao i sektoru električnih i elektronskih sistema.

Ukupan budžet programa iznosi 230 miliona dinara.

Program je pokrenut 2019. godine i ovo je četvrti javni poziv, a kroz prethodna tri je 39 domaćih privrednih društava dobilo novac za podršku.

Izvor: Vebsajt Blic, 30.08.2021.
Naslov: Redakcija