Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

MINIMALNA CENA RADA PO RADNOM ČASU ZA 2018. GODINU: Iz Vlade RS stiže potvrda da će biti povećana minimalna cena rada. Iznos uvećanja biće poznat do 15. septembra 2017. godine


Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, potvrdila je da će biti povećana minimalna cena rada, ali nije mogla da precizira koliko će to povećanje biti.

"Mogu da kažem sa sigurnošću da će se podići minimalna cena rada, a razmišljamo o još nekim principima, da li da sa time podižemo i neoporezivi deo za plate ili kako možemo kao vlada da izađemo u susret što više i radnicima i sindikatima, ali i da olakšamo poslodavcima, koji moraju da zapošljavaju i nadam se otvaraju što više radnih mesta", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da u ovom trenutku ne može da kaže koja je cifra o kojoj vlada razmišlja, ali da će se to brzo saznati, jer pregovori o minimalnoj ceni rada treba da se završe do 15. septembra.

Ti pregovori, dodala je, teku dobro, ali postoji donekle značajna razlika između onoga što sindikati traže i onoga na šta su poslodavci spremni da pristanu.

Vlada, kao i do sada, pokušava da pronađe sredinu između te dve stvari, zaključila je Brnabić.

Izvor: Vebsajt Novosti, 31.08.2017.
Naslov: Redakcija