Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA APV: DONETA ODLUKA O OBRAZOVANJU RADNE GRUPE ZA RESTRUKTURIRANJE DUGA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE


Pokrajinska vlada je na sednici održanoj 31. avgusta 2016. godine donela Odluku o obrazovanju Radne grupe za restrukturiranje duga Autonomne pokrajine Vojvodine, koji zaključno sa 31. avgustom 2016. godine iznosi oko 9,15 milijardi dinara.

Radna grupa, na čijem čelu je potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević, ima zadatak da pripremi informaciju o ukupnom nivou i strukturi duga AP Vojvodine, kao i da predloži mere za njegovo restrukturiranje. Krajnji efekti tih mera treba da budu smanjeni troškovi otplate duga kroz smanjenje kamata po kojima je pokrajina trenutno zadužena, što će predstavljati veliki pomak za realizaciju pokrajinskog budzeta u narednom periodu.

Povodom razmatranja Informacije o službenoj upotrebi jezika i pisama nacionalnih manjina-nacionalnih zajednica u AP Vojvodini, Pokrajinska vlada je konstatovala da važeći propisi kojima je uređena ova oblast pružaju određene garancije za očuvanje i unapređenje prava na službenu upotrebu jezika i pisama nacionalnih manjina, te da su u 39 vojvođanskih gradova i opština, pored srpskog jezika i ćiriličkog pisma, u službenoj upotrebi jedan ili više jezika nacionalnih manjina.

Pokrajinska vlada donela je i više kadrovskih rešenja u ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite, čiji je osnivač AP Vojvodina.

Izvor: Press služva Vlade AP Vojvodine, 31.08.2016.
Naslov: Redakcija