Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POČELA PRIMENA UNAPREĐENOG SISTEMA ZA MERENJE PROSEČNE BRZINE: Pored prekršaja, detektovaće se i korišćenje mobilnog telefona prilikom upravljanja vozilom i nevezivanje sigurnosnog pojasa


Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije počeli sa primenom unapređenog sistema za merenje prosečne brzine koji će, pored prekršaja, detektovati i korišćenje mobilnog telefona prilikom upravljanja vozilom i nevezivanje sigurnosnog pojasa.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan objasnio je da će ovaj sistem doprineti propisnom i bezbednom učestvovanju u saobraćaju, smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i ublažavanju njihovih posledica.

Belencan je rekao da će se procesuiranje stranih vozača vršiti po načelu hitnosti, dok će se domaći vozači procesuirati u skladu sa važećim zakonom.

Strani vozači će biti dovođeni kod nadležnih sudija za prekršaje, a domaćim vozačima će se na kućnu adresu vlasnika vozila dostavljati da se izjasni o tome ko je upravljao vozilom na određenoj deonici puta, objasnio je on, dodavši da ovaj sistem trenutno pokriva 50 lokacija širom Srbije.

Izvor: Vebsajt Vlade, 29.07.2022.
Naslov: Redakcija