Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAKON O OZAKONJENJU OBJEKATA: U planu uvođenje elektronske evidencije podnetih zahteva, koja će građanima omogućiti da u svakom trenutku mogu proveriti status svog predmeta putem interneta


Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa rukovodstvom Sekretarijata za legalizaciju Grada Beograda, sa kojima je razgovarala o mogućnosti efikasnijeg rada i uvođenju elektronske evidencije podnetih zahteva i elektronskog uvida građana u svoje predmete, saopšteno je iz Vlade.

Sekretarijat za legalizaciju Beograda raspolaže sa 12 skenera i tri čitača kartica sa elektronskim potpisom, koji će omogućiti da se rešenja o ozakonjenju šalju ka katastru elektronskim putem, čime se znatno skraćuje vreme neophodno za okončanje procesa legalizacije.

Na sastanku je dogovoreno da se što skorije izradi elektronska evidencija svih podnetih zahteva, koja će građanima omogućiti da u svakom trenutku mogu proveriti status svog predmeta putem interneta.

S obzirom da u Beogradu postoji najveći broj objekata u Srbiji koji čekaju na legalizaciju, usaglašeno je da se sa elektronskom evidencijom krene od glavnog grada, nakon čega će taj sistem biti dostupan i u ostalim lokalnim samoupravama.

Izvor: Vebsajt Dnevnik, 29.07.2019.
Naslov: Redakcija