Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U PRIPREMI IZMENE I DOPUNE ZAKONA O FINANSIJSKOJ PODRŠCI PORODICI SA DECOM: CILJ USVAJANJA IZMENA I DOPUNA ZAKONA SPREčAVANJE ZLOUPOTREBA I SKRAćIVANJE ADMINISTRATIVNIH PROCEDURA


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je cilj usvajanja izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom sprečavanje zloupotrebe ove najosetljivije kategorije stanovništva.

Vulin je na konsultativnom sastanku povodom ovih zakonskih izmena objasnio da je njihov cilj da se napravi preciznija raspodela sredstava, uz napomenu da je tim zakonom predviđen budžet od 47 milijardi dinara.

On je ukazao na to da taj dokument reguliše suštinu ljudskog postojanja - porodicu, i izrazio nadu da će on omogućiti da deca budu odgajana na takav način da im pomoć više nikada ne bude potrebna.

Prema njegovim rečima, s obzirom na to da je prošlo dovoljno vremena od donošenja tog zakona, danas možemo da sagledamo gde su pravljene greške i u kojim delovima on može da bude bolji i savremeniji.

Izmene ovog zakona, kako je objasnio, doprineće tome da administrativne procedure budu kraće.

Na sastanku, koji je organizovalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, učestvovali su predstavnici službi dečje zaštite, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, Stalne konferencije gradova i opština i relevantnih udruženja građana.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 31.7.2014.