Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDNACRT GRAĐANSKOG ZAKONIKA: U advokatskim komorama Beograda, Vojvodine, Niša i Čačka, u periodu od 1. oktobra. 2019. godine do kraja februara 2020. godine, biće organizovano 12 tribina o Prednacrtu GZ-a


Pozivaju se advokati Advokatske komore Čačak koji su zainteresovani da uzmu učešće u radu Radne grupe formirane pri AK Srbije sa zadatkom : "Analiza Prednacrta građanskog zakonika i stavljanje primedbi" da se jave Stručnoj službi AK Čačak.

Na sednici programskog saveta Advokatske akademije Advokatske komore Srbije koja je održana 20.06.2019. godine, doneta je odluka o održavanju tribina u sedištima 4 advokatske komore kao najbrojnije - AK Beograda, AK Vojvodine, AK Niša i AK Čačka, na kojima će biti predstavljan Prednacrt građanskog zakonika.

Prednacrt građanskog zakonika u poslednjoj verziji objavljen je od strane Advokatske komore Srbije te svi advokati mogu da se upoznaju sa tekstom i predloženim rešenjima iz Prednacrta, kao i da se pripreme za javne rasprave koje se očekuju u toku jeseni.

Programski savet Advokatske akademije AKS je, s obzirom da se radi o izuzetno važnom propisu, doneo odluku da se u navedene 4 komore organizuje ukupno 12 tribina u periodu od 1. oktobra. 2019. godine do kraja februara 2020. godine. Na tribinama će učešće uzeti profesor dr Miodrag Orlić, sa još nekoliko profesora koji su radili na tekstu Prednacrta, a pored profesora Prednacrt bi na ovim tribinama predstavljali advokati - predavači Advokatske akademije AKS.

Izvor: Vebsajt Advokatske komore Čačak, 26.06.2019.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija