Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

KOMORA IZVRŠITELJA SRBIJE: IZVRšITELJI SPOSOBNI DA NAPLAćUJU I PORESKE DUGOVE


Izvršitelji su sposobni da efikasno naplaćuju i poreske dugove, ali je neophodno izmeniti određene propise, saopštila je Komora izvršitelja Srbije.

Da bi do te mogućnosti došlo, neophodno je da se promene određeni poreski propisi i Komora izvršitelja je spremna da sa Ministarstvom finansija i Poreskom upravom sarađuje u tom pogledu, navodi se u saopštenju.

 Poboljšanje finansijske discipline u postupku naplate poreskih dugovanja znatno bi doprinelo stabilizaciji sistema javnih prihoda i vraćanju poverenja u državne institucije, ističe se u saopštenju i dodaje da je Komora izvršitelja spremna da doprinese ostvarenju tih ciljeva, uključujući i reformu sistema naplate poreskih obaveza.

 U oblasti komunalnih usluga, gde izvršitelji već imaju isključivu nadležnost, došlo je do značajnog pomaka za kratko vreme. Efikasna naplata potraživanja u toj oblasti dovela je do velikog porasta finansijske discipline i pokazala da je uvođenje profesije izvršitelja opravdano.

Komora izvršitelja istakla je da je nedopustivo da stranke imaju različit tretman u zavisnosti od karaktera potraživanja koje se ostvaruje.

Ako građani moraju da plaćaju svoje račune za komunalije, onda isti položaj treba da imaju i poreski obveznici, ističe se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 30.06.2015.