Zastava Bosne i Hercegovine

KRIZNI ŠTAB ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA STANOVNIŠTVA OD ZARAZNE BOLESTI COVID-19: Od 1. juna 2021. godine popuštanje epidemioloških mera. Ugostiteljski objekti moći će da rade svaki dan do ponoći, i u otvorenom i u zatvorenom prostoru


Ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije i članica Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je doneta odluka o dodatnom popuštanju epidemioloških mera.

Kisić Tepavčević je nakon sednice Kriznog štaba objasnila da će u skladu sa tim ugostiteljski objekti moći da rade svaki dan do ponoći, i u otvorenom i u zatvorenom prostoru, a ta mera stupa na snagu od 1. juna.

Ona je navela da poslednje bioskopske projekcije mogu da počnu u 23 sata, te da do tog vremena mogu da rade i njihove blagajne.

Takođe, kako je dodala, trafike i kiosci moći će da rade 00–24 sata, dok će poslovni i naučni kongresi u zatvorenom prostoru moći da okupe maksimalno 200 osoba, uz napomenu da je raniji maksimum bio 100 osoba.

Izvor: Vebsajt Vlade, 31.05.2021.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija