Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA RS USVOJILA ODLUKU O REORGANIZACIJI EPS-A


Vlada Srbije dala je saglasnost, 29. maja 2015 godine, na Odluku o pripajanju sedam zavisnih privrednih društava za proizvodnju električne energije i uglja Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije", kao matičnom preduzeću, kao i na Odluku o formiranju operatora distributivnog sistema "EPS Distribucija".

Uvođenjem jedinstvenog upravljanja i ujednačavanjem poslovnih procesa i procedura, stvaraju se uslovi da poslovanje EPS-a bude efikasnije i profitabilnije, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

U EPS-u je započeta velika reorganizacija i reforma kojoj krajnji rezultat mora da bude stabilna i uspešna kompanija, navodi se u saopštenju i ističe da je reč o procesu u skladu sa Zaključkom Vlade Srbije iz novembra 2014. godine, tokom kojeg su poštovani svi rokovi.

- Na ovaj način želimo da napravimo efikasan, moderan sistem i što je za građane najvažnije, namera je da obezbedimo stabilnu proizvodnju uglja i električne energije - istakao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Cilj je da EPS postane svetski organizovana kompanija i grupacija u kojoj su jasno definisane delatnosti proizvodnje, snabdevanja i distribucije, navodi se u saopštenju.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 29.05.2015.