Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

EKONOMSKI SAMIT REPUBLIKE SRBIJE 8. I 9. JUNA U BEOGRADU NA TEMU PODSTICAJA PRIVREDE


U Beogradu će se 8. i 9. juna održati "Ekonomski samit Republike Srbije", na kome će glavna tema razgovora biti "Podsticaj privrede", sa akcentom na oporavku i rastu srpske privrede, počev od ekonomske politike i plana Vlade Srbije, do perspektive poslovanja u svakom sektoru domaće ekonomije, saopštili su organizatori.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički biće jedan od govornika na Samitu

Ovogodišnji Ekonomski samit Republike Srbije, organizuje se u saradnji sa Ekonomskim institutom Srbije, a skup se, inače, održava svake godine od 2001.

Samit predstavlja godišnji pregled političkog, ekonomskog i poslovnog razvoja Srbije i njene uloge u regionu i EU.

Više od 400 učesnika prisustvuju događaju svake godine koji na taj način imaju priliku da saznaju više o ekonomskoj politici vlade, kao i da se sretnu sa kolegama iz Srbije i inostranstva.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Saveta stranih investitora.

Među potvrđenim govornicima na konferenciji, kako je najavljeno, su predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Kori Udovički, ministar finansija, Dušan Vujović, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević-Bošković, član Evropskog parlamenta, Dejvid Mekalister, šef pregovaračkog tima za pristup Republike Srbije u EU, Tanja Miščević, šef Delegacije EU u Srbiji,  Majkl Devenport, ambasador SAD u Srbiji,  Majkl Kirbi i ambasador Austrije u Srbiji, Johanes Ajgner.

Među učesnicima biće i predsednik Saveza ekonomista Srbije,  Aleksandar Vlahović, ambasador Rusije u Srbiji,  Aleksandar Čepurin, ambasador Republike Grčke u Srbiji,  Konstantin Ekonomides i ambasador Turske u Beogradu,  Mehmet Kemal Bozaj. 

Izvor: Vebsajt Tanjug, 30.05.2015.