Zastava Bosne i Hercegovine

ZASEDANJE SRPSKO-BUGARSKE MEđUVLADINE KOMISIJE ZA EKONOMSKU SARADNJU: 1. I 2. JUNA 2015. GODINE


Drugo zasedanje zajedničke Srpsko-bugarske međuvladine komisije za ekonomsku saradnju biće održano u ponedeljak i utorak, 1. i 2. juna 2015. godine, u Beogradu.

U svojstvu kopredsednika komisije, srpsku delegaciju će predvoditi ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, a bugarsku ministar ekonomije Božidar Lukarski.

Cilj zasedanja jeste analiza ukupnih bilateralnih ekonomskih odnosa, kao i identifikovanje budućih zajedničkih aktivnosti u cilju unapređenja privredne saradnje u narednom periodu.

Zasedanje će se odvijati na plenumu i u radnim grupama, i to u oblastima trgovinsko-ekonomska saradnja i investicije, energetika, poljoprivreda, regionalna prekogranična saradnja i drugo.

Za vreme zasedanja biće održan i Biznis forum srpskih i bugarskih privrednika u organizaciji Privredne komore Srbije, Bugarske trgovinske i industrijske komore, kao i Mešovite bugarsko-srpske privredne komore.

Završna plenarna sednica biće održana u utorak, 2. juna, od 11 do 12 časova, u sali “Beograd” u Palati Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2.

Protokol sa drugog zasedanja biće potpisan istog dana u 12.15 časova, u braon sali Palate Srbija, istočni ulaz.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 31.05.2015.