Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REPUBLIKA SRBIJA I SAD POTPISALE SPORAZUM O VAZDUšNOM SAOBRAćAJU: PRVI DIREKTNI LETOVI DO SAD NAJKASNIJE POčETKOM 2016. GODINE


Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović i ambasador SAD u Srbiji, Majkl Kirbi, potpisali su 29. maja 2015. godine Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Predsednik Vlade izjavio je da je potpisivanje ovog veoma dobra, važna i velika vest, koja govori o unapređenju odnosa dveju zemalja. On je istakao da će, nakon 25 godina, iz Srbije ka SAD i Kanadi  krajem ove ili početkom 2016. godine početi prvi direktni letovi.

- Uveren sam u to da ćemo biti siguran partner, da neće biti problema sa naše strane, da ćemo ispunjavati najviše standarde i da će letovi do Njujorka i Toronta biti puni putnika, poručio je premijer.

On je saopštio da je ispunjen najveći deo uslova za letove do SAD, uz napomenu da je preostalo da se ispune sitni tehnički detalji, što je naša zemlja spremna da učini. 

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 29.05.2015.