Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

BIćE FORMIRANA RADNA GRUPA KOJA ćE SVAKOG MESECA RAZMATRATI MODELE DALJE VIZNE LIBERALIZACIJE PREMA DRżAVAMA KOJE SE NALAZE NA POZITIVNOJ LISTI EU


Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, i ministar unutrašnjih poslova, razgovarali su 29. maja 2015. godine o nastavku procesa vizne liberalizacije sa pojedinim državama.

Na sastanku u Ministarstvu spoljnih poslova postignut je dogovor o tome da se u prvoj fazi počne sa postupkom vizne liberalizacije prema deset država, među kojima su Katar, Kuvajt, Oman, Bahrein, Venecuela, Panama, Jamajka, Kolumbija, Paragvaj i Gvatemala, prvenstveno imajući u vidu privredne interese naše zemlje.

U tom smislu, postignuta je saglasnost o tome da se, na nivou tri ministarstva, formira radna grupa koja bi svakog meseca razmatrala i predlagala modele dalje vizne liberalizacije prema ostalim državama koje se nalaze na pozitivnoj listi EU, a u odnosu na koje Republika Srbija ima interes za dalji razvoj privredne i turističke saradnje, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 29.05.2015.