Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OBAVEZNA POTVRDA POSLODAVCA ZA KRETANJE ZAPOSLENIH OD 17 DO 5 ČASOVA: Potvrda važi ukoliko se lice nalazi u bazi podataka MUP i za koje je dobijena saglasnost da je izuzeto od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja. MUP prihvata potvrde i u elektronskom obliku - skenirana potvrda na telefonu, tabletu i slično


Ministarstvo privrede obavestilo je privredne subjekte da su dužni da svakom zaposlenom radniku koji radne zadatke obavlja od 17 do 5 časova, a za koje je dobijena saglasnost da su izuzeti od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 34/2020, 39/2020, 40/2020 i 46/2020), izdaju odgovarajuću potvrdu.

Poslodavac koji ima do 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja, potvrdu izdaje na dnevnom nivou, dok poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih u smeni, koja traje u vreme zabrane kretanja, potvrdu izdaje na nedeljnom nivou, za svako zaposleno lice za koje je dobijena saglasnost MUP-a da je izuzeto od primene navedene naredbe.

Ministarstvo privrede posebno ističe da počev od 28. marta prilikom kontrole poštovanja Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, pripadnici MUP-a traže na uvid potvrdu izdatu od strane poslodavca.

Ova potvrda važi isključivo ukoliko se lice nalazi u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova i za koje je dobijena saglasnost da je izuzeto od primene Naredbe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova prihvata i potvrde u elektronskom obliku - skenirana potvrda na telefonu, tabletu i slično.

Izvor: Vebsajt Vlade, 27.03.2020.
Naslov: Redakcija