Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA BEOGRADA: Od 1. aprila 2020. godine radno vreme maloprodajnih objekata i objekata uslužne delatnosti radnim danima do 15, odnosno do 13 časova vikendom


Štab za vanredne situacije grada Beograda doneo je na sednici, koja je za temu imala sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije virusa korona, niz važnih preporuka. Sekretarijatu za privredu preporučeno je da ograniči radno vreme maloprodajnih objekata i objekata uslužne delatnosti, poput frizerskih radnji, kladionica i slično, vikendom do 13 časova, a radnim danima do 15 sati. U objektima uslužne delatnosti može se nalaziti samo jedan klijent, uz poštovanje svih mera zaštite. Ova odluka trebalo bi da stupi na snagu od srede, 1. aprila.

Takođe, Sekretarijatu za privredu, "Gradskim pijacama" i gradskim opštinama preporučeno je da rad pijaca prilagode preporukama Vlade Republike Srbije.

Gradski štab za vanredne situacije izdao je i preporuku da "Gradska čistoća" i "Zelenilo – Beograd", u koordinaciji sa "Prvom iskrom" Barič i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", tretiraju interblokovske površine gde uslovi to dozvoljavaju, kao i ostale površine po potrebi, i to natrijum-hipohloritom i persirćetnom kiselinom.

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 30.03.2020.
Naslov: Redakcija