Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NALED: Najveći izazovi sa kojima se suočava privreda su plaćanje obaveza prema radnicima i državi, nabavka zaštitnih sredstava i poštovanje administrativnih procedura i rokova


Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) otvorila je više dodatnih kanala za komunikaciju privrede, predstavnika lokalnih samouprava i države od uvođenja vanrednog stanja.

U sekciji Covid-19 na svom internet portalu NALED svakodnevno objavljuje probleme koje privreda dostavlja, kao i predloge rešenja pristigla iz privrede za održanje poslovanja i radnih mesta tokom i nakon pandemije korona virusa.

"Do sada je pristiglo više od 50 problema i predloga rešenja iz svih industrija - proizvođači, uslužne delatnosti, preduzetnici... Najveći izazovi sa kojima se suočavaju jesu plaćanje obaveza prema radnicima i državi, nabavka zaštitnih sredstava i poštovanje administrativnih procedura i rokova", saopštio je NALED.

Ova organizacija uključila se u rešavanje tih problema tako što je dostavila državi predlog 10 mera za rasterećenje privrede i očuvanje radnih mesta.

Izvor: Vebsajt RTV, 27.03.2020.
Naslov: Redakcija