Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Produženo važenje potvrda o registraciji vozila namenjenih za obavljanje poljoprivrednih radova


Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima usvojen je u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Predlagač zakona, Marija Obradović, navela je da su predložene izmene i dopune želja da se izađe u susret i odgovori na zahtev velikom broju zemljoradnika za produženje važenje potvrda o registraciji vozila namenjenih za obavljanje poljoprivrednih radova, tako što te potvrde ne bi prestale da važe 3. aprila tekuće godine, već tek u slučaju promene vlasnika vozila, njegove promene prebivališta ili drugih podataka iz potvrde o registraciji.

Time bi se te obaveze rasteretilo više od 493.000 vlasnika poljoprivrednih vozila, uz dalju obavezu obavljanja redovnih tehničkih pregleda. Izmene i dopune Zakona podrazumevaju i da se, osim utiskivanja broja šasije, kao identifikacione oznake vozila, uvodi i utiskivanje broja motora.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 28.03.2019.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija