Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI NACRT STRATEGIJE RAZVOJA VEŠTAČKE INTELIGENCIJE U REPUBLICI SRBIJI ZA PERIOD 2024. DO 2030. GODINE: Novi planski dokument će ići u korak sa stepenom razvoja ove oblasti kako u svetu tako i kod nas


Nakon analize Strategije razvoja veštačke inteligencije u Republici Srbiji za period 2020. do 2025. godine ("Sl. glasnik RS", br. 96/2019), utvrđeno je da je došlo do značajnih pomaka u ovoj oblasti te da je potrebno izraditi novi planski dokument koji će ići u korak sa stepenom razvoja ove oblasti kako u svetu tako i kod nas, što će omogućiti dalje pozicioniranje Republike Srbije kao lidera u regionu u ovoj oblasti.

Radna grupa za izradu Strategije razvoja veštačke inteligencije u Republici Srbiji za period 2024-2030. godina, oformljena je u decembru 2023. godine odlukom ministra nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, sa ciljem pripreme teksta Nacrta Strategije.

Radnu grupu čini više od 40 članova, predstavnika Vlade Republike Srbije, relevantnih organa i organizacija, kao i predstavnika naučne i inovacione zajednice, kao i privrede.


Izvor: Vebsajt eKonsultacije, 30.01.2024.
Naslov: Redakcija