Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O INSPEKCIJSKOM NADZORU: PUNA PRIMENA ZAKONA POčINJE 30. APRILA 2016. GODINE


Neophodno je pojačati saradnju i koordinaciju svih nivoa vlasti u što boljoj primeni Zakona o inspekcijskom nadzoru ("Sl. glasnik RS", br. 36/2015) izjavio je državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Željko Ožegović.

Ožegović je predsedavao sastanku na kojem su učestvovali načelnici Zlatiborskog, Severnobačkog, Srednjobanatskog, Kolubarskog, Moravičkog i Pirotskog upravnog okruga Srbije, kao i predstavnici inspekcija i USAID Projekta za bolje uslove poslovanja.

On je tom prilikom podsetio na to da puna primena pomenutog zakonskog rešenja počinje 30. aprila 2016. godine, uz napomenu da bi okruzi trebalo da preuzmu značajniju ulogu u sprovođenju ovog akta.

Resorno ministarstvo se, uz veliku pomoć USAID Projekta za bolje uslove poslovanja, zalaže za što dosledniju primenu i koordinaciju inspekcija, ukazao je Ožegović.

Državni sekretar je najavio da će se na Savetu Koordinacione komisije Vlade Republike Srbije, u čijem su sastavu i ministri, razmatrati konkretni izazovi sa kojima se okruzi suočavaju, kao što su manjak inspektora i njihov loš materijalni položaj.

Iako je ovaj Zakon već sada doneo značajna poboljšanja, Ministarstvo sa svojim partnerima organizuje redovne obuke inspektora, kao i ostale aktivnosti u cilju efikasnijeg rada inspekcija, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 29.01.2016.
Naslov: Redakcija