Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O OZAKONJENJU OBJEKATA: MINISTARSTVO GRAđEVINARSTVA, SAOBRAćAJA I INFRASTRUKTURE ćE GRADOVIMA PROPISATI MESEčNE KVOTE KOLIKO OBJEKATA MORAJU DA OZAKONE, KAKO BI SE TAJ PROCES UBRZAO


Kako bi se proces legalizacije nezakonito izgrađenih objekata ubrzao, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će do kraja 2016. godine gradovima propisati mesečne kvote koliko objekata moraju da ozakone, najavila je ministarka, Zorana Mihajlović.

Mihajlović je navela da je u Srbiji do sada ozakonjeno samo 23.000 objekata, ističući da će Beogradu verovatno biti propisana kvota da do kraja godine mora biti ozakonjeno 100.000 objekata.

Ona je ukazala na to da se i dalje gradi nelegalno iako se elektronske građevinske dozvole mogu dobiti u proseku za sedam dana, najavivši rušenje svih objekata koji se grade mimo propisa.

S druge strane, svi koji su predali dokumentaciju morali bi da budu pozvani da ozakone objekte i zbog toga će Ministarstvo raspisati kvote po gradovima da se do kraja godine tačno zna broj objekata koji svaki grad mesečno mora da ozakoni, poručila je Mihajlović.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 05.10.2016.
Naslov: Redakcija