Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore


NARUČITE IZDANJE PO CENI OD

1.100 dinara

Naručivanje izdanja drugih izdavača je moguće isključivo preko sajta.

Pomoć pri naručivanju: 011/2750-035Email Print

Veština pisanja prvostepene krivične presude

Priručnik za krivične sudije i pripremu praktičnog dela pravosudnog ispita


Izdavač: Službeni glasnik
Izdanje: 2017
Povez: broširan
Format: 16cm x 24cm
Broj strana: 176

Cena: 1.100 dinara (PDV je uračunat u cenu)

Autor:

  • Miodrag Majić

Četvrto izdanje priručnika Veština pisanja prvostepene krivične presude pojavljuje se kao odgovor na zahteve čitalaca. Prethodno izdanje je u izuzetno kratkom roku rasprodato, dopirući upravo do onih kojima je priručnik prvenstveno i namenjen. Reč je o pravnicima koji pripremaju praktični deo pravosudnog ispita, ali i sudijama koji započinju krivičnu karijeru. U ovom izdanju dodat je poseban deo u kojem je predstavljen model izreke presude kod kompleksnijih činjeničnih opisa. Izmenjen je i dopunjen i deo posvećen „naprednijem“ tipu obrazloženja. Pored toga, u kraćim crtama, predstavljen je i IRAC metod analize i pravničkog rezonovanja, razvijen prvenstveno u anglosaksonskoj pravnoj teoriji i sudskoj praksi, za koji verujem da može biti koristan i domaćim pravnicima. Naposletku prezentovano je i uputstvo sudovima predsednika Vrhovnog kasacionog suda kojim se definišu osnovni parametri za standardizaciju izgleda i forme sudskih odluka. Priručnik i dalje predstavlja jedino delo na domaćem tržištu koje sistematski obrađuje oblast pisanja prvostepene krivične presude. Zbog velikog interesovanja, izdavač je odlučio da ubrzo objavi i četvrto izdanje.


NAPOMENA:

Poštovani autori, ukoliko imate objavljeno pravno ili ekonomsko stručno izdanje i želite da ga oglasite i prodate preko našeg sajta, Vaš predlog možete poslati na e-mail adresu online@paragraf.rs.

Troškovi dostave izdanja drugih izdavača plaćaju se u trenutku preuzimanja izdanja.

Za sve dodatne informacije možete pozvati brojeve telefona:

- Za informacije o plaćanju, pozovite na 011/2750-035
- Za informacije o izdanjima, pozovite na 011/2750-296


OBAVEŠTENJE: Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana, u skladu sa članom 28. Zakona o zaštiti potrošača.