Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore


NARUČITE IZDANJE PO CENI OD

1.000 dinara

Naručivanje izdanja drugih izdavača je moguće isključivo preko sajta.

Pomoć pri naručivanju: 011/2750-035Email Print

Restitucija


Izdavač: Projuris
Povez: meki povez
Format: 14.5cm x 21cm
Strana: 400

Cena: 1.000 dinara (PDV je uračunat u cenu)

Autori:

  • mr Siniša Rajić,
  • Strahinja Sekulić,
  • Vladimir Todorović

Ova knjiga izlazi dve godine nakon donošenja Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju iz 2011. godine i nakon skoro 20 meseci njegove intenzivne primene od strane novoosnovane Agencije za restituciju. Ta vremenska distanca omogućava bolje sagledavanje pravne utemeljosti i praktične primenjivosti Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju koji u knjizi zauzima centralno mesto. Uz taj zakon dat je i set svih drugih zakona koji se tiču vraćanja imovine u naturi i obeštećenja. Naime, polazište i svojevrstan putokaz današnje restitucije su zakoni o delimičnoj denacionalizaciji, doneseni i primenjivani od 1990. godine do danas, a posebno Zakon o vraćanju (restituciji) imovine crkvama i verskim zajednicama (2006) čija je petogodišnja primena od strane doskorašnje republičke Direkcije za restituciju utrla trag upravnoj i sudskoj praksi svake buduće restitucije. Bogata praksa i pravni stavovi Upravnog suda i Vrhovnog kasacionog suda u primeni tog zakona, uz iscrpan komentar njegovih članova, dati u ovoj knjizi, po prvi put osvetljavaju riznicu sudske prakse koja je do sada bila vrlo oskudna na polju restitucije.


NAPOMENA:

Poštovani autori, ukoliko imate objavljeno pravno ili ekonomsko stručno izdanje i želite da ga oglasite i prodate preko našeg sajta, Vaš predlog možete poslati na e-mail adresu online@paragraf.rs.

Troškovi dostave izdanja drugih izdavača plaćaju se u trenutku preuzimanja izdanja.

Za sve dodatne informacije možete pozvati brojeve telefona:

- Za informacije o plaćanju, pozovite na 011/2750-035
- Za informacije o izdanjima, pozovite na 011/2750-296


OBAVEŠTENJE: Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana, u skladu sa članom 28. Zakona o zaštiti potrošača.