Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore


NARUČITE IZDANJE PO CENI OD

1.980 dinara

Naručivanje izdanja drugih izdavača je moguće isključivo preko sajta.

Pomoć pri naručivanju: 063/379-736Email Print

Raspravno načelo u srpskom parničnom postupku


Izdavač: Službeni glasnik
Izdanje: 2016
Povez: tvrdi
Format: 16,5cm x 24,5cm
Broj strana: 632

Cena: 1.980 dinara (PDV je uračunat u cenu)

Autor:

  • Marko S. Knežević

Od Zakona o parničnom postupku iz 2004, a naročito od sadašnjeg Zakona o parničnom postupku, u sudskoj praksi i delu literature je ovladala teza o doslednoj afirmaciji raspravnog načela, odnosno stanovište da sud nema više nikakvu odgovornost u procesu prikupljanja činjenične građe. U knjizi „Raspravno načelo u srpskom parničnom postupku“, autor nakon iscrpnog razmatranja dogmatičkih pitanja, a pre svega tereta tvrdnje i dokazivanja s jedne strane, i sudijske dužnosti pitanja s druge, kao i istorijskog i istorijsko-uporednopravnog istraživanja, obara ovu tezu u skladu sa savremenom metodologijom prava, dolazeći do zaključka da je važeće načelo sadašnjeg srpskog parničnog postupka ‒ ublaženo raspravno načelo. Ono podrazumeva da sud ima opštu dužnost pitanja, i da je time i on saodgovoran na način na koji se ne ugrožava principijelna sloboda i odgovornost stranaka. Sve ove rezultate autor, s kritičkim i dokumentovanim upućivanjima na sudsku praksu i teoriju, dosledno razrađuje kroz pojedinačne institute parničnog postupka, zaključno sa postupcima po pravnim lekovima, u kojima se na kraju i vidi prava vrednost svakog instituta. Knjiga je zbog toga od izuzetne važnosti za sudsku praksu, uključujući i ustavnosudsku.


NAPOMENA:

Poštovani autori, ukoliko imate objavljeno pravno ili ekonomsko stručno izdanje i želite da ga oglasite i prodate preko našeg sajta, Vaš predlog možete poslati na e-mail adresu online@paragraf.rs.

Troškovi dostave izdanja drugih izdavača plaćaju se u trenutku preuzimanja izdanja.

Za sve dodatne informacije možete pozvati brojeve telefona:

- Za informacije o plaćanju, pozovite na 063/379-736
- Za informacije o izdanjima, pozovite na 063/379-675


OBAVEŠTENJE: Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana, u skladu sa članom 28. Zakona o zaštiti potrošača.