Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore


NARUČITE IZDANJE PO CENI OD

500 dinara

Naručivanje izdanja drugih izdavača je moguće isključivo preko sajta.

Pomoć pri naručivanju: 011/2750-035Email Print

Prava intelektualne svojine i pravo konkurencije Evropske unije


Izdavač: Pravni fakultet Univerziteta Union
Izdanje: 2011
Povez: broširan
Format: 14cm x 20cm
Strana: 375

Cena: 500 dinara (PDV je uračunat u cenu)

Autor:

  • prof. dr Katarina Damnjanović

Predmet ovog rada je praćenje procesa integracije u jednom izuzetno značajnom domenu – domenu intelektualne svojine – koji progresivno prelazi iz isključive nadležnosti država članica u nadležnosti Unije, odnosno fenomen u stranoj literaturi poznat kao progresivna komunitarizacija. Ovaj proces je otpočeo, a kasnije se pokazao i kao nužan i neizostavan upravo zbog odnosa prava intelektualne svojine kao monopolskih, apsolutnih i isključivih prava koja su se, kao svojinska prava, tradicionalno nalazila, ali se i danas neosporno nalaze, u isključivoj nadležnosti država članica i komunitarnog prava konkurencije, kao domena od suštinskog i odlučujućeg značaja za pravilno funkcionisanje jedinstvenog tržišta EU i njegove četiri osnovne slobode, koje se od samog nastanka ove organizacije nalazi u njenoj isključivoj nadležnosti.


NAPOMENA:

Poštovani autori, ukoliko imate objavljeno pravno ili ekonomsko stručno izdanje i želite da ga oglasite i prodate preko našeg sajta, Vaš predlog možete poslati na e-mail adresu online@paragraf.rs.

Troškovi dostave izdanja drugih izdavača plaćaju se u trenutku preuzimanja izdanja.

Za sve dodatne informacije možete pozvati brojeve telefona:

- Za informacije o plaćanju, pozovite na 011/2750-035
- Za informacije o izdanjima, pozovite na 011/2750-296


OBAVEŠTENJE: Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana, u skladu sa članom 28. Zakona o zaštiti potrošača.