Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore


NARUČITE IZDANJE PO CENI OD

500 dinara

Naručivanje izdanja drugih izdavača je moguće isključivo preko sajta.

Pomoć pri naručivanju: 011/2750-035Email Print

Militantna demokratija - nekada i sada


Izdavač: Pravni fakultet Univerziteta Union
Izdanje: 2013
Povez: broširan
Format: 17cm x 24cm
Strana: 293

Cena: 500 dinara (PDV je uračunat u cenu)

Autor:

  • prof. dr Violeta Beširević

Militantna demokratija – nekada i sada zbornik je radova eminentnih domaćih autora koji traže odgovor na poznatu dilemu: da li je demokratija sposobna da zaštiti sebe od anti-demokratskih napada, a da istovremeno ne ugrozi svoju vrednosnu (demokratsku) prirodu? U ovom zborniku, rasprava se vodi u pojmnovnom, istorijskom, političkom i pravnom kontekstu, dotičući sve savremene odlike koncepta militantne demokratije: borbu protiv ekstremizma i negativni republikanizam, problematičnu vezu između militantne demokratije i borbe protiv terorizma, opasnu mutaciju u militantni sekularizam, primenu u tranzicionim društvima i svojevrsnu legitimizaciju mera militantne demokratije u praksi Evropskog suda za ljudska prava. Poseban akcenant u raspravi stavljen je na najvažnije i najspornije mere za odbranu demokratije: zabranu političkih partija i ograničavanje slobode govora u svrhe odbrane demokratije.


NAPOMENA:

Poštovani autori, ukoliko imate objavljeno pravno ili ekonomsko stručno izdanje i želite da ga oglasite i prodate preko našeg sajta, Vaš predlog možete poslati na e-mail adresu online@paragraf.rs.

Troškovi dostave izdanja drugih izdavača plaćaju se u trenutku preuzimanja izdanja.

Za sve dodatne informacije možete pozvati brojeve telefona:

- Za informacije o plaćanju, pozovite na 011/2750-035
- Za informacije o izdanjima, pozovite na 011/2750-296


OBAVEŠTENJE: Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana, u skladu sa članom 28. Zakona o zaštiti potrošača.