Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore


NARUČITE KOMPLET PO CENI OD

2.500 dinara

Pomoć pri naručivanju: 011/2750-035Email Print

Komplet literature za budžetsko računovodstvo


Izdavač: Paragraf Lex
Izdanje: 2016

Cena: 2.500 dinara (PDV je uračunat u cenu)

Autori tekstova:

 • urednici stručnog časopisa "Budžetski instruktor"

Povodom stupanja na snagu novog Pravilnika o standardnom klasifikacionom okviru i Kontnom planu za budžetski sistem 1. marta 2016. godine, priredili smo komplet literature koji se sastoji od dve knjige - teksta Pravilnika i Priručnika za primenu propisa iz oblasti budžetskog računovodstva sa primerima knjiženja.

KNJIGA I: Kontni plan za budžetski sistem
KNJIGA II: Budžetsko računovodstvo sa primerima knjiženja i modelima akata

Komplet literature priređen je sa namerom da bude Vaš pouzdan savetnik u primeni propisa iz oblasti budžetskog računovodstva, sa ciljem da olakša svakodnevni rad i obezbedi zakonitost i efikasnost u poslovanju. Namenjen je svim subjektima koji primenjuju Kontni plan za budžetski sistem.

U Priručniku je detaljno opisana primena svih relevantnih propisa iz oblasti budžetskog računovodstva, koji sa preko 130 primera za knjiženje i modelima akata predstavlja dragocenu pomoć u svakodnevnom radu.

Priručnik sadrži:

 • objašnjenja i tumačenja propisa i njihove primene u poslovanju korisnika javnih sredstava,
 • evidenciju transakcija i poslovnih događaja u finansijskom knjigovodstvu sa preko 130 primera knjiženja,
 • obračun i evidenciju ličnih primanja - plate, naknade, naknade troškova, isplate po ugovorima van radnog odnosa u skladu sa važećim propisima,
 • specifičnosti knjiženja u pomoćnim knjigama - proizvodnja i prodaja kao dopunske delatnosti korisnika javnih sredstava
 • obračun i evidencija PDV prilikom prometa dobara i usluga iz oblasti građevinarstva kod korisnika javnih sredstava u ulozi naručioca, interni obračun PDV
 • modele akata, i to:
  • Pravilnik o budžetskom računovodstvu i računovodstvenim politikama
  • Pravilnik o korišćenju sredstava reprezentacije

Ovo stručno izdanje se odnosi na propise koji su važili na dan njegovog objavljivanja. Svi izneti stavovi su stručni stavovi, odnosno shvatanja autora tekstova/izdavača i tako ih treba prihvatiti. S obzirom na prirodu prava, ovo izdanje sadrži eventualne preporuke a nikako instrukcije kako se mora postupati. Kupac na svoju odgovornost koristi ovo izdanje i postupa po informacijama koje iz njega proizilaze.

Za sve dodatne informacije možete pozvati brojeve telefona:

- Za informacije o plaćanju, pozovite na 011/2750-035
- Za informacije o izdanjima, pozovite na 011/2750-296


NAPOMENA:

Poštovani autori, ukoliko imate objavljeno pravno ili ekonomsko stručno izdanje i želite da ga oglasite i prodate preko našeg sajta, Vaš predlog možete poslati na e-mail adresu online@paragraf.rs.


OBAVEŠTENJE: Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana, u skladu sa članom 28. Zakona o zaštiti potrošača.