Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore


NARUČITE IZDANJE PO CENI OD

880 dinara

Naručivanje izdanja drugih izdavača je moguće isključivo preko sajta.

Pomoć pri naručivanju: 011/2750-035Email Print

Komentar Zakona o zaštiti potrošača


Izdavač: Glosarijum
Izdanje: 2016
Povez: broširan
Format: 17cm x 24cm
Broj strana: 380

Cena: 880 dinara (PDV je uračunat u cenu)

Autori:

  • Dr Katarina Jovičić
  • Dr Vesna Dabetić-Trogrlić

Zakon o zaštiti potrošača objavljen je u “Službenom glsaniku Republike Srbije”, br. 62/2014 i primenjuje se od 21. septembra 2014. godine, tri meseca od dana stupanja na snagu. Razloga za njegovo donošenje, samo četiri godine nakon usvajanja ranije zakona, bilo je više, a pre svega se nametnula potreba za potpunim implementiranjem pravnih tekovina Evropske unije u potrošačko pravo Republike Srbije kao veoma dinamičnu oblast prava koja se konstantno menja. Komentar Zakona o zaštiti potrošača ima za svrhu da materiju zaštite potrošača približi građanima i svim drugim zainteresovanim licima. Namenjen je prvenstveno potrošačima kojima može da pomogne da se otklone izvesne nedoumice i objasne odrešeni pojmovi. Pored toga, iskustva u primeni ranijeg zakona su ukazala na nužnost daljeg osnaženja institucionalnog okvira zaštite potrošačka, što se ogleda u jasnom odrešivanju nadležnosti državnih organa i nevladinog sektora, posebno udruženja i saveza za zaštitu potrošača u ovoj oblasti, kao i u podsticanju njihove međusobne saradnje i zajedničkog delovanja. Korisne infomacije u Komentaru mogu naći i oni koji primenjuju Zakon ili sprovode nadzor nad njegovom primenom, posebno zbog primera koji ilustruju najčešće ili karakteristične situacije u kojima se događaju povrede Zakona. Na kraju Komentara su dati prilozi u vidu obrazaca koje su trgovci dužni da vode prema Zakonu o zaštiti potrošača u postupku reklamacija potrošača. Autori ostaju u uverenju da će prvo izdanje Komentara Zakona o zaštiti potrošača zainteresovanima omogućiti da obnove, upotpune ili prodube svoje znanje o potrošačkom pravu u Republici Srbiji..


NAPOMENA:

Poštovani autori, ukoliko imate objavljeno pravno ili ekonomsko stručno izdanje i želite da ga oglasite i prodate preko našeg sajta, Vaš predlog možete poslati na e-mail adresu online@paragraf.rs.

Troškovi dostave izdanja drugih izdavača plaćaju se u trenutku preuzimanja izdanja.

Za sve dodatne informacije možete pozvati brojeve telefona:

- Za informacije o plaćanju, pozovite na 011/2750-035
- Za informacije o izdanjima, pozovite na 011/2750-296


OBAVEŠTENJE: Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana, u skladu sa članom 28. Zakona o zaštiti potrošača.