Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraAUSTRIJSKA KOMPANIJA "TIROLIJAN RIL ISTEJT" U SUBOTICI GRADI TRŽNI CENTAR


Austrijska kompanija "Tirolijan ril istejt" (Tyrolian Real Estate) počeće na proleće 2013. da gradi tržni centar u Subotici, po ugledu na pančevački  "Aviv Arlon".

U novoizgrađenom tržnom centru u Subotici zaposliće se oko 300 novih radnika, najavila je austrijska kompanija.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, direktor Javnog preduzeća "Privredno tehnološki parkovi" Branko Guslov i vlasnik kompanije "Tyrolian Real Estate"  Jozef Štraser potpisali su juče ugovor o otuđenju zemljišta.

Za to je, prenosi portal "eKapija", bio objavljen javni konkurs i održan postupak licitacije, a ugovorom je obuhvaćeno 40.000 kvadratnih metara zemljišta koje se nalazi na prostoru buduće komercijalne zone, nekadašnje kasarne "Petar Drapšin", koja je poznatija kao "Druga kasarna".

Štraser je rekao da je za Suboticu saznao tako što je u Tirolu, u jednim lokalnim novinama, pročitao afirmativan tekst o investiciji koju je kompanija "Swarovski" realizovala u subotičkoj privrednoj zoni "Mali Bajmok".

Štraser je izjavio da je zadovoljan što je transakcija oko otuđenje zemljišta urađena veoma brzo i krajnje profesionalno.

"Na 40.000 metara kvadratnih građevinskog zemljišta mogu da sagradim tržni centar površine 16.000 kvadrata, sličan tržnom centru Aviv park u Pančevu", dodao je on.

Modest Dulić je izjavio da je zadovoljan što je firma "Tyrolian Real Estate" otkupila građevinsko zemljište i time omogućila Subotici višestruku korist i dobit.

"Osim 1,28 miliona evra koji će se direktno sliti u budžet grada 15 dana nakon potpisivanja ugovora, austrijska firma je u obavezi da od momenta kad postane vlasnik tog građevinskog zemljišta uplaćuje sve takse i naknade koje pripadaju gradu na ime imovine koju je stekla", rekao je on.

Mediji su ranije spekulisali da je grad Subotica na nezakonit način kupio plac na kojem se nalazi kasarna, kao i da je na netransparentan način prodao deo tog placa. Gradonačelnik Dulić je odbacio te navode i rekao da je Subotica bila prvi grad u Srbiji koji je kupio vojnu imovinu.

Izvor: Tanjug, RTV

<<< Nazad na ostale vesti