Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraNOVE ISTRAGE POČINJU NAREDNE NEDELJE


Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavo je da je ključno pitanje da se utvrdi gde su završile milijarde od spornih privatizacija da bi se deo novca vratio i najavio da će u ponedeljak početi nove istražne radnje, u predmetima u kojima još nisu počele.

"U tim privatizacijama zemlja je oštećena za milijarde evra i to je ključno pitanje za Vladu i građane. Naš cilj u tom poslu nije da hapsimo, suština je da se vidi gde je otišao novac i da pokušamo nešto od toga da vratimo narodu i državi", rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

Vučić je dodao da to neće uvek biti moguće, već je najvažnije da u borbi protiv korupcije neće biti zaštićenih.

Po njegovim rečima, biće data sva pomoć tužiocima koji istražuju sporne privatizacije sa spisku EU.

"Vlada i nadležni državni organi imaju obavezu da se sistemski bore sa korupcijom. Na žalost, sistem, ni ozbiljni mehanizmi u ovoj zemlji nisu postojali, i za to imam bezbroj dokaza kao što je broj predmeta u tužilaštvu", kazao je Vučić.

Vučić je rekao da je Vlada spremna da istraži sve takve slučajeve i da je to je jedina šansa da Srbija "ima budućnost".

Vučić je to izjavio odgovarajući na pitanje poslanika Dragana Šormaza o istrazi spornih privatizacija, uz napomenu da građani očekuju da niko ne bude zaštićen, makar bio ministar i poslanik.

Žestok obračun sa korupcijom i kriminalom neće biti ni partijski, ni politički, kazao je on i naveo da će ta borba trajati duže od 100 dana.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je da će najveći deo spornih privatizacija biti ispitan do kraja godine, a da će se prema političarima koji prekrše zakon sprovoditi zakon kao i prema bilo kom drugom.

"Ispitaćemo sve sporne privatizacije. Ne samo one 24 koje se pominju u izveštaju EK već i druge slučajeve za koje znamo. Poštujemo Evropu, ali ovo radimo zbog nas. Do kraja godine najveći deo ćemo završiti", rekao je Vučić za "Kurir".

On je potvrdno odgovorio na pitanje da li zna koje su to privatizacije i ko je u njih umešan.

Takođe je potvrdio i da je s tim bila upoznata prethodna Vlada. "Ali bukvalno polovina njih iz prethodne Vlade učestvovala je u tome", rekao je Vučić.

On je istakao i da priča sa Agrobankom nije ni blizu kraja.

 

Izvor: Tanjug, Kurir

<<< Nazad na ostale vesti