Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovora


Email Print

KONZORCIJUM ZA IZRADU STRATEŠKOG PROJEKTA U IRAKU


Menadžment "BK Grupe" predstavio je vladi Iraka projekat "Bagdad vorld" koncipiran po principu "grad u gradu" na 5,7 miliona kvadratnih metara, koji bi Srbiji doneo 12 milijardi dolara, saopštila je ta kompanija.

Na sastanku delegacije "BK GROUP", sa potpredsednikom vlade Republike Iraka Salehom al-Mutlakom i ministrom građevinarstva Mohamedom a Darajiem, utvrđene su smernice za dalju koordinaciju zajedničkih stručnih timova na realizaciji izgradnje mega kompleksa "Baghdad World", navedeno je u saopštenju.

"BK GROUP" navodi da će projekat "Baghdad World" obnoviti istorijsku tradiciju srpskog građevinarstva i da očekuje punu podršku Republike Srbije, "koja bi mogla obezbediti povoljno kreditiranje srpskih preduzeća koja bi bila uključena u realizaciju ovog projekta".

"Imajući u vidu da svaki građevinski poduhvat absorbuje 90 odsto industrije, ovaj mega-projekat povratiće uništenu industriju naše zemlje", navodi kompanija.

U cilju realizacije, "ovog za Irak strateškog projekta", "BK GROUP" će uputiti poziv za pristupanje konzorcijumu svim građevinskim kompanijama i asocijacijama sa prostora Jugoistočne Evrope, navedeno je u saopštenju.

U kompleksu "Baghdad World", od 5,7 miliona kvadratnih metara, smešteno je sve što je neophodno za život, rad, odmor i kulturno-intelektualne aktivnosti i u njemu će biti izgrađen najveći regionalni Međunarodni finansijski centar, koji se može uporediti sa najvećim svetskim projektima, kao što je Makao u Kini, "Venecija" u Las Vegasu, Dubai International Financial Center, "Moscow City".

Ta kompanija podseća da je pre tri godine pobedila na međunarodnom konkursu i dobila mogućnost izgradnje projekta od milion kvadratnih metara u Iraku, čiju su koncepciju u potpunosti pripremili arhitekte i inženjeri iz Srbije, pobedivši najpoznatije svetske kompanije.

Izvor:

<<< Nazad na ostale vesti