Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PRIMENA PRAVILNIKA O NAČINU PAKOVANJA, DEKLARISANJA I OBELEŽAVANJA MIRNOG VINA, NEKIH SPECIJALNIH VINA I DRUGIH PROIZVODA U PROIZVODNJI I PROMETU OD 1. JANUARA 2013. GODINE


Donošenjem Pravilnika o načinu pakovanja, deklarisanja i obeležavanja mirnog vina, nekih specijalnih vina i drugih proizvoda u proizvodnji i prometu ("Sl. glasnik RS", br. 38/2012), koji je počeo sa primenom 1. januara 2013. godine, omogućeno je usklađivanje deklarisanja srpskih vina sa propisima EU - Commission Regulation (EC) No 607/2009. Privredna komora Beograda, "Srpsko vino" d.o.o., VIVIS -Udruženje vinogradara i vinara Srbije u saradnji sa Ministarstvom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, organizuju sastanak na temu: "DEKLARISANJE VINA - NOVA ZAKONSKA REGULATIVA U SRBIJI I EU", sa ciljem da privredni subjekti koji se bave proizvodnjom i prometom vina, u direktnom kontaktu sa Darkom Jakšićem, samostalnim savetnikom za vinogradarstvo i vinarstvo, dobiju detaljna objašnjenja pojedinosti iz Pravilnika, uputstva i instrukcije o primeni novih zakonskih rešenja.

Sastanak će se održati u utorak, 4. februara 2013. godine, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala VI / VI sprat, sa početkom u 12 časova.

Za sve dodatne informacije i prijavu učešća kontakt osoba: Dušica Đorđević, tel: 011/ 2659 073, e mail: dusica@kombeg.org.rs.

Izvor: Vebsajt Privredne komore Beograda, 30.1.2013.