Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovora


Email Print

RADNA GRUPA ZA PRIPREMU PREDLOGA DEKLARACIJE O SARADNJI SKUPŠTINE I VLADE U PROCESU PREGOVORA SA EU TREBA DA DEFINIŠE NA KOJI NAČIN ĆE PARLAMENT UČESTVOVATI U PREGOVORIMA


Odbor za evropske integracije je pokrenuo inicijativu za pripremu Predloga deklaracije o saradnji Skupštine i Vlade u procesu pregovora sa EU, koja bi trebalo da bude zajednički dokument zakonodavne i izvršne vlasti.

Radna grupa za pripremu Predloga deklaracije o saradnji Skupštine i Vlade u procesu pregovora sa EU treba da definiše na koji način će parlament učestvovati u raznim strukturama pregovaračkog tima na političkom i ekspertskom nivou, izjavila je danas predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Nataša Vučković.

“Radna grupa treba da definiše koju vrstu dokumenta ćemo doneti i koja će sve pitanja biti definisana, na koji način će skupština učestvovavati u raznim strukturama pregovaračkog tima na političkom i ekspertskom nivou i na koji način će parlament sarađivati sa vladom na polju definisanja pregovaračkih pozicija, filozofije pregovora i praćenja samih pregovora, rekla je Vučković.

Ona je u izjavi Tanjugu istakla da će radna grupa u vrlo kratkom periodu pripremiti dokument koji će predviđati i na koji način će se kroz redovne skupštinske aktivnosti podstaći rad na evropskim integracijama, odnosno pregovorima koji treba da počnu u januaru iduće godine.

“Do početka decembra skupština treba da ima jasno definisanu ulogu i da nakon toga ima još izvesno, vrlo kratko vreme, da unapredi svoje institucionalne kapacitete i ljudske resurse i sve što je potrebno da tom zadatku, koji sama sebi utvrdi, može i da odgovori, zaključila je Vučković.

Šef radne grupe je predsednik Odbora, a kada je reč o članovima, prema rečima Vučkovićeve, poštovana su svi principi kao kada se formiraju radne grupe.

Izvor: Tanjug